Aquí trobaràs tota la informació necessària per a utilitzar la plataforma CONECT-e. Recorda que si no et registres només veuràs la informació validada. Si no trobes resposta a les teves preguntes en aquesta guia, escriu-nos, si et plau, a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o omple el nostre formulari de contacte i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

 

Esperem que gaudeixis de CONECT-e!

 


Com triar una de les categories principals

Categories principals

CONECT-e està dividit en set grans categories:

 • Plantes
 • Varietats tradicionals
 • Animals
 • Canvi climàtic
 • Ecosistemes
 • Fongs
 • Minerals

Cadascuna d'aquestes categories pot obrir-se des del menú de capçalera o des del menú a peu de pàgina en qualsevol moment. Recorda que, seleccionant la fletxa a peu de pàgina, sempre podràs tornar al seu principi.


Recerca d'informació per a usuaris no registrats

Cercar informació

Per a cada categoria hi ha tres tipus de cerca: per fitxa, per contingut i per ubicació. A més, pots seleccionar una sèrie de filtres que t'ajudaran a trobar la informació desitjada.

La cerca per fitxa serveix si, per exemple, estàs buscant una planta o una varietat en concret, de la qual coneixes el nom científic o popular.

La cerca per contingut serveix si estàs buscant un ús/propietat concret d'una planta, per exemple, pots buscar "refredat" o "gelada" i trobaràs les entrades que fan referència a aquests conceptes.

La cerca per ubicació serveix si vols veure en un mapa on se situen les informacions de la nostra plataforma; pots seleccionar-hi el teu municipi per a veure si n’hi ha alguna informació, o seleccionar una espècie o un ús per a veure la distribució d'aquesta informació per tot el territori. Si no apareix el mapa és perquè no hi ha informació ubicada que respongui a aquests filtres. Prova amb altres o bé registra’t i afegeix-hi informació!


Tipus d'informació

Tipus d'informació

Per a cada categoria (plantes, varietats tradicionals etc.) podràs trobar diversos tipus d'informació:

 • Informació textual (com reconèixer la planta, usos medicinals, cicle de cultiu, poda etc.) organitzada en subapartats depenent de la categoria (descripció, usos tradicionals, maneig etc.)
 • Imatges (imatges de la fitxa amb notes de text)
 • Ubicacions de les diferents informacions
 • Documents amb informació addicional i referències
A més, des de la pàgina principal de cada fitxa pots verificar si es tracta de la planta/varietat tradicional/ecosistema que busques (fent servir els enllaços a wikipedia, ecomilenio i creative commons que tens disponibles). També pots cercar continguts en aquesta fitxa, veure tots els continguts junts o buscar una versió de la fitxa en un altre idioma.

Idiomes de CONECT-e

Idiomes de CONECT-e

Malgrat que l'estructura de CONECT-e és la mateixa en totes les llengües, cada fitxa té una versió diferent per a cada idioma. Pots triar l'idioma en què vols visualitzar o cercar continguts seleccionant la bandera d'idioma al marge superior esquerre de la pàgina. Recorda, però, que una fitxa que està completa en un idioma pot estar buida en un altre (o no existir, en el cas de les varietats), ja que els continguts són independents en cada idioma i estan sent creats per usuaris registrats. Per tal de solucionar-ho, ajuda'ns registrant-te i col·laborant!


Com inscriure

Contribuir a CONECT-e

Per a unir-te a la comunitat de CONECT-e i contribuir a la conservació del coneixement ecològic tradicional, pots seleccionar 'CREAR UN COMPTE' a la capçalera de la pàgina, sota el requadre d’inici de sessió. També pots crear un compte seleccionant 'UNEIX-TE A CONECT-e' que apareix en el titular de la pàgina.

Que no t’espantin les preguntes del formulari de registre! La majoria són opcionals, i les podràs completar i editar en qualsevol moment des del teu perfil d'usuari.