
Stevia rebaudiana
Noms populars, en català : Estevia. en castellà : Stevia.
Descripció
Com reconèixer-la
Els arbustos d'aquesta espècie són perennes i arriben als 0,9 m d'alçada. Les seves fulles, lanceolades o el•lÃptiques i dentades, són alternes, simples, de color verd fosc brillant i superfÃcie rugosa.
On i quan es troba
Nativa de la regió tropical de Sud-amèrica. Però actualment es cultiva per tot el món degut els seus beneficis.
Usos tradicionals
Alimentació humana i receptes
Moià (Moianès / Barcelona / Cataluña).
Es fa servir com a substitut del sucre i els edulcorants artificials, ja que la estevia aporta zero calories a la nostra dieta, i és l'únic endolcidor natural totalment segur per a un consum habitual.
(Moianès)
Ús medicinal
Moià (Moianès / Barcelona / Cataluña).
-Ajuda a disminuir els nivells d'à cid úric.
-Millora la resistència enfront de grips i refredats.
-És cicatritzant i bactericida en aplicacions contra cremades, ferides.
-Millora la resistència enfront de grips i refredats.
-És cicatritzant i bactericida en aplicacions contra cremades, ferides.
(Moianès)
Maneig tradicional
Recol·lecció
Es recomana consumir les fulles fresques de la estevia directament de la planta fent un tractament diari de 6 a 8 fulles repartides en dues preses de matà i tarda.
Cultiu
Tenint les fulles directament a la planta o bé assecant-les i guardar-les en un pot de vidre.
Imatges
Imatges
Mapa
Per tipus d'informació: Alimentació humana i receptes (1) Ús medicinal (1)
Per comunitats autònomes: Cataluña (2)
Per provÃncies: Barcelona (2)
Per comarques: Moianès (2)