Stevia rebaudiana

Noms populars, en català: Estevia. en castellà: Stevia.

Descripció
Com reconèixer-la
Els arbustos d'aquesta espècie són perennes i arriben als 0,9 m d'alçada. Les seves fulles, lanceolades o el•líptiques i dentades, són alternes, simples, de color verd fosc brillant i superfície rugosa.
Genís Claravall0.00 (0)00 comentaris
On i quan es troba
Nativa de la regió tropical de Sud-amèrica. Però actualment es cultiva per tot el món degut els seus beneficis.
Genís Claravall0.00 (0)00 comentaris
Usos tradicionals
Alimentació humana i receptes
Moià (Moianès / Barcelona / Cataluña).
Es fa servir com a substitut del sucre i els edulcorants artificials, ja que la estevia aporta zero calories a la nostra dieta, i és l'únic endolcidor natural totalment segur per a un consum habitual.
(Moianès)
Genís Claravall0.00 (0)00 comentaris
Ús medicinal
Moià (Moianès / Barcelona / Cataluña).
-Ajuda a disminuir els nivells d'àcid úric.
-Millora la resistència enfront de grips i refredats.
-És cicatritzant i bactericida en aplicacions contra cremades, ferides.
(Moianès)
Genís Claravall0.00 (0)00 comentaris
Maneig tradicional
Recol·lecció
Es recomana consumir les fulles fresques de la estevia directament de la planta fent un tractament diari de 6 a 8 fulles repartides en dues preses de matí i tarda.
Genís Claravall0.00 (0)00 comentaris
Cultiu
Tenint les fulles directament a la planta o bé assecant-les i guardar-les en un pot de vidre.
Genís Claravall0.00 (0)00 comentaris
Imatges
Imatges
Autor: Ethel Aardvark
Manuel Pardo0.00 (0)00 comentaris
Mapa

Per tipus d'informació: Alimentació humana i receptes (1) Ús medicinal (1)

Per comunitats autònomes: Cataluña (2)

Per províncies: Barcelona (2)

Per comarques: Moianès (2)


CONECT-e : Compartint el CONeixement ECològic Tradicional.
Creative Commons License El contingut d'aquesta web està protegit sota la llicència CC BY-NC-SA 4.0